Известие

Collapse
No announcement yet.

Ръчна спирачка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ръчна спирачка

Днес бях на преглед и проверката на спирачките установи, че при ползване на ръчна спирачка задно дясно колело не държи. Иначе крачната работи перфектно.
    Въпросът ми към Вас е освен обичайното клеясване на жило има ли друга типична за модела причина за проблема?

Използвам случая, за да Ви поздравя с коледните и новогодишните празници.
    Желая Ви много здраве, късмет и много безаварийни километри на волана!

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Цилиндърчето.Моите като сменях накладките ги разглобих,малко е сложно,смазах и раздвижих жилата и ги регулирах,на няколко етапа.Свали колелото и огледай какво става или не става като дръпнеш ръчната.Още имам горе долу пресни спомени ,ако те интересува нещо.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Аз залагам на жило. Моите ги свалих, смазах ги едно хубаво и всичко е ОК. Ползвам ръчна постоянно и искам да ми работи всичко.

Весели празници
      алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
      алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

И аз залагам на жило, жилата дърпат едни лостове, които, мисля, имат ексцентрици за натягане на спирачния апарат.

Аз обаче с тези жила не се разбрах, за три години каране и една смяна на жилата нито съм виждал работеща ръчна нито добре настроена, затова засега реших проблема кардинално.

Напролет ще сменям пак тия жила и ще раздвижвам апаратите, защото май имам корозирал водач при висока скорост (над 160) спирачките започват да свирят - това е срещан проблем при Мерцедес но при 166 не съм чел да има такъв. След разглобяването ще проуча механизма и надявам се да открия слабите му места (ако има такива).

Иначе жилата се пълнят с мръсотия и вода и какво ли не и запичат особено през този сезон.
        Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Тук колегата е описал подробно за спирачния цилиндър,нашия е почти същия http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43401 ,разбира се първо виж жилото.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Тук колегата е описал подробно за спирачния цилиндър,нашия е почти същия http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43401 ,разбира се първо виж жилото.
            Благодаря, колега този линк си е чист туториъл.
            Само да питам някой от вас виждал ли е да се продават оригинални жила за 166 - смисъл пълен комплект със шплентовете и гумените уши, които се захващат към купето? и ако да колко струват и къде се продават - да подчертая, пиша за оригинални жила (комплект) а не рикамби оригинали, които са идентични с тези на Ланча Капа.
            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

туториал-чудесна българска дума

Comment

ТРВ-то си е с ушички и скобите комплект.Около 70лв комплекта,като това което е с изолацията е по-скъпо от другото.
                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                  ТРВ-то си е с ушички и скобите комплект.Около 70лв комплекта,като това което е с изолацията е по-скъпо от другото.
                  благодаря, под изолацията имаш предвид шлауха на жилото откъм страната на ауспуховото гърне ли?
                  Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Около 60-70лв са двете жила с туда за смяната им. Само труда ми взеха 15лв. Те си вървят с ушите за закрепване. Това откъм гърнето има допълнителна изолация за топлината. Аз ги смених началото на тази година и за сега всичко е наред. В началото на месеца минах и годищен преглед за това съм сигурен че всичко работи.

п.п. Жилата ги взех от Италбулком Плевен - исках ги оригинални за алфата.

Честита коледа и весели празници на всички. Желая на всички здраве и щастие най вече, останалото с малко помощ може да се постигне.
                    Last edited by danchev63; d.m.y г., 11:07. Основание: допълване
                    sigpic
                    Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                    АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                    АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Working...
                    X